Rotek, Nordens störste återförsäljare av värmepumpar genom tiderna, går över till Thermia. Ett beslut som mognat fram och lyfter fram Thermias position i Sydsverige rejält. Detta är den tredje återförsäljaren som på kort tid bytt samarbetspartner och valt att i fortsättningen sälja värmepumpar från Thermia.

Rotek har tidigare representerat IVT.

– Det har fungerat jättebra ända sen vi startade 1987. Men nu ser vi att Thermias sortiment och organisation är det allra, allra starkaste vi kan erbjuda våra kunder. Framtidspotentialen i Thermias utbud är enorm och ger våra kunder de största möjligheterna till bästa ekonomi i sin energiförsörjning. Vårt mål är att alltid erbjuda kunderna den allra bästa lösningen. Det tummar vi inte en millimeter på, säger Gunnar Tjernberg, VD för Värmepumpcenter Rotek AB.

Inte minst Thermias luft/vattenvärmepump Atec, den spektakulära Thermia Link, Thermia Online och Diplomat Optimum G2 har gett Thermia en extra attraktionskraft. De ger allt som kunder vill ha och prioriterar i jakten på ekonomi, komfort och senaste teknologi.

Att återförsäljare av värmepumpar byter leverantör är mycket ovanligt.
– Vi är givetvis mycket glada och stolta över att nu ha Rotek  som vår återförsäljare. Företaget kombinerar erfarenhet med mycket hög prioritering av kvalitet och kundfokus. Med Rotek i vår organisation flyttar vi fram Thermias positioner i Sydsverige på ett väldigt positivt sätt, säger Mats Larsson, försäljningschef för Thermia i Sverige, och tillägger:
– Vi har med det senaste årets nya produkter märkt att allt fler återförsäljare ser att våra produkter och tjänster är rätt för deras kunder.

Det är en stark partner som nu kommer till Thermias rikstäckande nät av återförsäljare. Rotek har jobbat med värmepumpar sen 1987, medarbetarna är välutbildade och Rotek har ett imponerande svenskt rekord. 2006 levererade företaget 998 värmepumpar. Ett rekord de förstås hoppas kunna slå nu.

Rotek är den tredje återförsäljaren som på kort tid väljer att gå över till Thermia. De övriga två är Redmos Rör i Karlskrona och Achieve Energisystem i Kristianstad, Olofström och Ronneby.

För mer information:

– Mats Larsson, försäljningschef Thermia Värme i Sverige tfn 0570-813 00 alt 070 3167343, mats.a.larsson@thermia.se

– Gunnar Tjernberg, VD, Värmepumpcenter Rotek AB, tfn 040 420029, e-post rotek@rotek.se

– Jan Tjernberg, vVD, Värmepumpcenter Rotek AB 040 424130

 

Bilder för fri publicering på personer, produkter mm, se:

www.thermia.se/press gå ner till Ladda ned och välj därefter kategori.

Kortfakta om Thermia och Danfoss:

Thermias värmepumpar tillvaratar den naturliga energi som finns i berg, mark, sjö, vatten och luft; och de kan sänka uppvärmningskostnaden för fastigheter med mer än tre fjärdedelar. Thermia, som ingår i Danfosskoncernen, omsätter drygt 600 Mkr och har omkring 200 anställda. Huvudort för Thermias produktion och utvecklingsarbete är Arvika i Värmland.

Läs mera på vår hemsida www.thermia.se

Ägaren Danfoss, med huvudkontor i Nordborg, är Danmarks största industrikoncern med en omsättning på 3,64 miljarder EUR och drygt 31 000 anställda. Danfoss är en global koncern med mer än 100 bolag över hela världen. Läs mer på www.danfoss.com