I Energimyndighetens stora test av luft/vattenvärmepumpar är Thermia Atec ensam testvinnare när det gäller effektiviteten – av alla testade modeller ger Thermia Atec störst besparing.

Energimyndigheten har under september 2011 gjort ett stort test av luft/vattenvärmepumpar. Av de 11 modeller som ingår i testet är Thermia Atec den värmepump som ger allra störst besparing. Dessutom hade Thermia Atec toppresultat när det gäller temperaturen på varmvattnet, låg ljudnivå och låga energiförluster.

”- Ett mycket glädjande, men faktiskt inte helt oväntat resultat”, säger Thermias försäljningschef Mats Larsson. ”Thermia Atec är en nyutvecklad värmepump med en helt ny typ av styrning, som ser till att värmepumpen i alla lägen jobbar med maximal effektivitet. Våra interna tester har hela tiden visat att Atec levererar topprestanda inom alla områden. Därför känns det extra kul att det nu också kommer fram i ett opartiskt test av produkten.”

Värt att notera i testet är Therma Atecs höga varmvattentemperatur som ger extra mycket varmvatten. Den testade modellen hade en varmvattentank på 180 liter, vilken ger 300 liter 40-gradigt varmvatten ut ur vattenkranen. Väljer man istället att koppla till en 300-liters tank får man ut hela 500 liter 40-gradigt varmvatten! Det är kundens behov som bestämmer storleken på tanken – och tack vare Thermia Atecs flexibilitet kan varje anläggning anpassas exakt efter kundens unika behov.