Nyhet – Thermia Solid Eco

 

Maximal prestanda och låg investeringskostnad

Vår nya fastighetsvärmepump Thermia Solid Eco är fastighetsvärmepumpen för dig som vill få ut maximal prestanda och ha tillgång till de viktigaste funktionerna.Tack vare en nyutvecklad kylkrets har årsvärmefaktiorn förbättrats med ända upp till 24% jämfört med föregångaren Thermia Solid!

Thermia Solid Eco producerar värme och varmvatten, och kan med en enkel komplettering även producera kyla. Det ger ett heltäckande komfortsystem med behagligt inomhusklimat året runt, samtidigt som du ersätter behovet av en separat kylmaskin. En perfekt lösning för större fastigheter utan krav på specialapplikationer. Modellen finns i effektstorlekarna 22, 26, 33 och 42 kW.

Den nyutvecklade kylkretsen med effektivare kompressor, nytt köldmedium och den senaste generationens värmeväxlare gör att Solid Eco kan jobba extra effektivt över hela året. Hetgasväxlare som standard ger dessutom extra kostnadseffektiv produktion av varmvatten.

Styrning för maximal effekt

Thermia Solid Eco klarar att styra två separata värmesystem samtidigt. Den intelligenta styrningen gör att du enkelt kan hålla ordning på och styra de funktioner som ingår i systemet såsom tillsatsvärme, varmvatten, kyla och shuntgrupper. Den ser också till att driften hela tiden finjusteras efter rådande behov och förutsättningar, vilket ger maximal effektivitet och energibesparing.

Ladda ner produktblad för Solid Eco (pdf)

Kan styras via Internet

Thermia Solid Eco kan utrustas med en online-funktion som gör att du på distans kan styra och övervaka värmepumpen via Internet och trådlös kommunikation. Du får kontroll över värmepumpens alla inställningar som exempelvis larmhantering, drifthistorik och aktuella temperaturer, vilket underlättar vid driftoptimering, support och service. Uppstår ett larm får du, alternativt din installatör, automatiskt ett meddelande via sms eller e-mail.