Kalibrerar in sig – utnyttjar din anläggning till max

Calibra är en inverterstyrd bergvärmepump, som tack vare sina smarta tekniklösningar hela tiden kan kalibrera in sig efter ditt värmebehov och borrhål. Med hjälp av inverterteknik anpassas hela tiden driften efter rådande förutsättningar och aktuellt värmebehov, vilket ger en hög årsvärmefaktor och minimal energiåtgång. Med funktionen Energy Source Control (borrhålsövervakning) ser Calibra till att maximal mängd energi hämtas ur ditt borrhål.

Calibra har ett högt SCOP-värde (SCOP 5,8) och en mycket hög årsvärmefaktor vilket ger minimal energiåtgång över hela året.

Perfekt för utbyte av värmepump

Calibras funktioner gör den till ett extra bra val när du ska byta ut en gammal värmepump. Du behöver inte ens veta hur djupt ditt gamla borrhål är – med funktionen Energy Source Control kan Calibra känna av hur mycket energi du kan hämta ur borrhålet. Det gör att borrhålets fulla potential kan utnyttjas utan att det överbelastas. (Det finns annars en viss risk att gamla borrhål överbelastas, då de kan vara för korta för dagens effektiva värmepumpar.)

Efter installationen kan du i lugn och ro utvärdera vilken besparing du får med ditt befintliga borrhål. Visar det sig att det finns fördelar med ytterligare borrhål, kan du komplettera med det senare. Calibra ger dig full funktion från dag ett, och full frihet inför framtiden.

Calibra fungerar även utmärkt vid utbyte av jordvärme- och sjövärmepumpar. En av Calibras många fördelar är att den har en brinepump som också klarar av längre kollektorslingor.

Ett smart val i alla lägen

Att Calibra ställer in sig helt efter din anläggning, gör att din anläggning utnyttjas till max, oavsett om du byter ut en gammal värmepump, en annan värmekälla eller sätter in den i ett nybyggt hus. Det här gör Calibra till ett riktigt smart val för alla typer av installationer. Calibra finns i två effektstorlekar, en större (3–12 kW) som passar de flesta normalvillor och en mindre (1,5–7 kW) för hus med lägre energibehov, t.ex. nybyggnation eller lite mindre hus.

Hög varmvattenkomfort

Tack vare den inbyggda TWS-tekniken samt funktionen för variabel varmvattenladdning ger Calibra dig en mycket hög varmvattenkomfort. Det innebär att Calibra kan leverera stora mängder tappvarmvatten till låg kostnad samt att vattnet i varmvattenberedaren värms upp extra snabbt vid stora urtappningar.

Smart styrning och Thermia Online som standard

Thermia Calibra styrs från en enkel och snygg färg-touchscreen. Enkla och intuitiva menyer med vägledning direkt i displayen – det första du möts av är reglaget för att justera temperaturen.

Thermia Online ingår som standard, vilket ger dig möjlighet att övervaka och styra din värmepump på distans via mobil och dator.

18 års trygghetsförsäkring med åskskydd

Thermias 18-åriga trygghetsförsäkring gäller för hela produkten – de sex första åren är kostnadsfria och du väljer sedan själv, årsvis, om du vill förlänga upp till totalt 18 år.