Bergvärmepumpen för dig som inte vill kompromissa

Bergvärmepumpen Atlas är konstruerad med den allra senaste tekniken och utrustad med alla de modernaste funktionerna. Här finns inga kompromisser – det är perfektion i varje detalj. Det gör Atlas till den idag mest effektiva och kompletta värmepumpen på marknaden.

Första bergvärmepumpen med SCOP högre än 6,0

Atlas är en inverterstyrd bergvärmepump som med en varvtalsstyrd kompressor kontinuerligt anpassar driften för att alltid ge bästa effekt till lägsta möjliga energiförbrukning. Prestandan är hittills oöverträffad och Atlas är den första bergvärmepumpen med ett SCOP-värde >6,0 (SCOP 6,15*). Den fantastiskt höga årsvärmefaktorn hos Atlas ger minimal energiåtgång över hela året.

Extra mycket varmvatten till liten kostnad

Varmvattenkomforten är marknadsledande och i en klass helt för sig själv. En del av förklaringen är Thermias HGW-teknik (hetgasväxlaren) som ger dig varmvatten ”på köpet” i samband med att huset värms upp. Med fullt utnyttjad HGW-funktion kan du få ut 545 liter varmvatten! **

Marknadens tystaste värmepump

Vid utvecklingen av Atlas har stor vikt lagts vid den akustiska designen. Målet har varit tydligt: marknadens tystaste värmepump i sin storleksklass.

Smart styrning och Thermia Online som standard

Thermia Atlas har en smart och intuitiv styrning via en högupplöst färg-touchscreen. Thermia Online ingår som standard, helt utan abonnemangskostnader. Det ger dig möjlighet att övervaka och styra din värmepump på distans via mobil och dator.

Finns i två effektstorlekar

Atlas finns i två effektstorlekar. Dels 3-12 kW för de flesta normalstora villor, dels 4-18 kW för större effektbehov. Atlas har en modern design, där all styrning för extrafunktioner ryms inuti pumpen vilket ger ett snyggt montage.

18 års trygghetsförsäkring med åskskydd

Thermias 18-åriga trygghetsförsäkring gäller för hela produkten – de sex första åren är kostnadsfria och du väljer sedan själv, årsvis, om du vill förlänga upp till totalt 18 år.