Atec Bäst I Energimyndighetens Test

 

Atec sätter en helt ny standard för luft/vattenvärmepumpar. Den består av två delar: själva värmepumpen som placeras utomhus samt ett inomhuspaket.

 

Tack vare en överlägsen årsverkningsgrad* får du maximal energibesparing. Värmepumpen har utvecklats för att vara den tystaste värmepumpen på marknaden och kan anslutas till din swimmingpool för att minska din uppvärmningskostnad. Den är också utrustad med kylfunktion, vilket innebär att du kan njuta av svalka i huset under den varmare delen av året.

 

* Årsverkningsgrad är ett mått på hur effektiv en värmepump är, sett över ett helt år.

 

Ladda ner produktblad för Atec (pdf) 

Thermia Atec ger störst besparing 

I Energimyndighetens stora test av luft/vattenvärmepumpar är Thermia Atec ensam testvinnare när det gäller effektiviteten – av alla testade modeller ger Thermia Atec störst besparing.
Energimyndigheten har under september 2011 gjort ett stort test av luft/vattenvärmepumpar. Av de 9 modeller som testats är Thermia Atec den värmepump som ger allra störst besparing.
Dessutom hade Thermia Atec toppresultat när det gäller temperaturen på varmvattnet, låg ljudnivå och låga energiförluster. 

 

Helt nyutvecklad teknik 

Tekniken i Thermia Atec är helt nyutvecklad. Genom att kontinuerligt optimera de tre huvudparametrarna luftflöde (variabel EC-fläkt), kylkretsflöde (elektronisk expansionsventil) och flöde i värmedistributionen (Optimumteknik), minimerar Thermia Atec energiåtgången. 

Energin hämtas från utomhusluften, och ger varmvatten och vattenburen värme, med en effektiv energibesparing ända ner till -20°C, vilket gör att du kan sänka dina uppvärmningskostnader med upp till 80 procent.

 

Tre varianter av inomhuspaket 

Thermia Atec består av två delar: själva värmepumpen som placeras
utomhus samt ett inomhuspaket. Thermia Atec finns i flera effektstorlekar och kan kombineras från 6 till 36 kW. Det finns tre varianter av inomhuspaket att välja mellan – innehållande olika funktioner.
Vilket paket du behöver beror på förutsättningarna i ditt befintliga
värmesystem, på så sätt behöver du aldrig betala för mer än det du
behöver. 

Övrigt:

 

– 6 års trygghetsförsäkring på produkten, som du kan välja att årsvis

förlänga upp till 14 år

– 3 års produktgaranti