Nyhet – Thermia Robust Eco

 

 

Maximal prestanda och extra funktionalitet

 

Vår nya fastighetsvärmepump Thermia Robust Eco är det självklara valet för större fastigheter med avancerade värmesystem och extra höga krav på funktionalitet. Tack vare den nyutvecklade kylkretsen har årsvärmefaktorn förbättrats med ända upp till 24% jämfört med föregångaren Thermia Robust!

 

Thermia Robust Eco finns i effektstorlekarna 22, 26, 33 och 42 kW. Den kan dessutom kaskadkopplas med upp till åtta maskiner för att på så sätt få ut upp till 336 kW (8×42 kW).

 

Det avancerade styrsystemet ger dig full kontroll och trygghet. Du väljer själv hur du vill kommunicera med anläggningen – via den inbyggda webbservern, via överordnat styrsystem eller via din mobil.

 

Den nyutvecklade kylkretsen med effektivare kompressor, nytt köldmedium och den senaste generationens värmeväxlare gör att Robust Eco kan jobba extra effektivt över hela året.

 

Ladda ner produktblad för Robust (pdf)

 

Full kontroll och komfort

Thermia Robust Eco kan kommunicera med andra styrsystem. Den kan till exempel styras och övervakas via ett överordnat system som samlar all information på ett och samma ställe, exempelvis larm, hissar, ventilation med mera.

 

Med Thermia Robust Eco går det att styra upp till nio separata värmesystem i fastigheten via 0-10V signal. Det kan till exempel vara radiatorer, golvvärme, fläktkonvektorer och uppvärmning av ventilation.

 

Med Thermia Robust Eco kan du kyla vissa delar av fastigheten samtidigt som andra värms upp. Att värme och kyla produceras samtidigt kan utnyttjas på flera energisparande sätt, till exempel kan den kyleffekt som uppstår när lägenheter värms upp användas för att kyla butiks- eller lagerlokaler i samma fastighet.

 

Integrerad webbserver

Med Thermia Robust Eco får du en integrerad webbserver som gör att du i realtid kan styra och övervaka värmepumpen var du än finns i världen. Den ger dig kontroll över alla inställningar som exempelvis larmhantering, drifthistorik och aktuella temperaturer.

 

Alla dessa funktioner underlättar vid driftoptimering, men kan också vara till stor hjälp om du skulle behöva support eller service. Uppstår ett larm får du, alternativt din installatör, automatiskt ett meddelande via e-mail. För den som har fastigheter på flera håll ger internetstyrningen stora möjligheter till effektivisering.

 

Total trygghet med mobil-app

För att ge dig total trygghet har vi tagit fram en smartphone-app. Med den kan du när som helst kontrollera status på din/dina anläggningar och se att allting fungerar som det ska.

 

Läs mer om mobil-app