Vi ger dig nästa generations värme

Ladda gärna ner vår  broschyr och läs mer om värmepumpar.

Vår kunskap, din trygghet

Vi på Rotek har över 34 år i värmepumpsbranschen. Genom åren har vi varit Nordens största och ledande återförsäljare av värmepumpar.

Thermia – tradition och innovation

Företaget grundades samma år som Eiffeltornet i Paris invigdes, 1889. Det blivande värmepumpsimperiet började som en smedja, vilken snart utvecklades till Arvika Verkstäder som tillverkade energieffektiva spisar.

Thermia Värme AB är idag ett svenskt företag som arbetar med att utveckla, producera och marknadsföra värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Företaget som har en lång historia är pionjärer inom värmepumpsbranschen. Redan 1973 tillverkade företaget världens första värmepump med inbyggd varmvattenberedare.

Företagets har genom alla år satsat på forskning och utveckling av värmepumpens teknologi. Idag har man en av Europas modernaste anläggningar vid huvudkontoret i Arvika. Där strävar man hela tiden efter nya än bättre vägar för bästa totalekonomi, största trygghet och högsta bekvämlighet för sina kunder vid köp av värmepump.

 

Sedan några år tillbaka ägs Thermia av Danfoss som är ett danskt familjeföretag med över 20 000 anställda och verksamhet över hela världen. Där är Thermia kärnan i Danfoss affärsenhet för värmepumpar, vilket innebär att man har blivit ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden.

 

Läs mer om Thermia på thermia.se