Vi ger dig nästa generations värme

Ladda gärna ner vår  broschyr och läs mer om värmepumpar.

Vår kunskap, din trygghet

Vi på Rotek har över 25 år i värmepumpsbranschen. Genom åren har vi varit Nordens största och ledande återförsäljare av värmepumpar.

Spara pengar och miljön från första dagen

Tjäna pengar direkt

Väljer du att köpa en värmepump kan du räkna med att du börjar tjäna pengar direkt. Och besparingarna kommer bara att bli större ju längre tiden går. Därför är det viktigt att du tänker igenom ditt val av uppvärmningslösning. En billigare lösning kräver lägre investering, men ger inte lika stora besparingar på lång sikt.

 

Återbetald från 2 till 10 år

När du investerar i en värmepump kan du räkna att din investeringskostnad blir återbetald i sänkt uppvärmningskostnad. Generellt brukar man prata om att värmepumpen är återbetald från 2 till 10 år beroende på utgångsförutsättningarna före ett byte till eller komplettering med en värmepump. Hur många andra uppvärmningssystem finns det som betalar sig alls under sin levnadstid?

 

Höjer värdet på ditt hus

När du installerar en värmepump ökar värdet på ditt hus direkt. Enligt en undersökning utförd av Mäklarsamfundets medlemmar, är bergvärme och markvärme de uppvärmningsalternativ som på verkar köpintresset mest positivt. Minst populärt i undersökningen är direktverkande el och oljeeldning. Det innebär att du har tjänat pengar på två sätt; dels kommer värmepumpen inom några år ha betalat tillbaka hela investeringskostnaden och dels har den ökat försäljningsvärdet på ditt hus.

 

Sparar miljön

EU har klassificerat värmepump som en förnyelsebar energikälla, tack vare att mängden lagrad solenergi som utvinns vida överstiger energin den förbrukar.

Genom att välja en värmepumpslösning hjälper du till att minska belastningen på miljön.